Welzijn

Droge klauwen en daarmee een lagere infectiedruk

Snelle scheiding van dikke en dunne mestfractie zorgt voor een drogere ondergrond en houdt de vloer beter beloopbaar. Bacteriologische problemen zoals digitale dermatitis, ook wel ‘de ziekte van Mortellaro’ genoemd, worden hiermee aanzienlijk verlaagd.

“Klauwproblemen zijn een belangrijke kostenpost voor de veehouder en een voorname reden voor het ruimen van koeien voordat de voortplanting heeft plaatsgevonden. Voortplanting en klauwproblemen zijn niet zelden direct met elkaar verbonden. Comfortabel koeverkeer in een welzijnsvriendelijke omgeving vormen vaak de oplossing voor een langere levensduur van de koeien, de winstgevendheid van het bedrijf en daarmee de gemoedsrust van de veehouder.”

Beloopbaarheid

De grove profilering van onze vloeren zorgt voor een zeer goed beloopbaar oppervlak met voldoende grip. Het licht indrukbare rubber maakt de ondergrond zeer comfortabel voor koe en veehouder, beschermt de gewrichten en zorgt voor stabiliteit aan het voerhek. Koeien lopen zelfverzekerd en tochtige koeien zijn vrijwel direct te onderscheiden. Gemakkelijk bewegen en zonder schrik, dat is precies wat je als rundveehouder wilt zien.